Президентська сила визначилася з кандидатами на місцеві вибори в області

Перегляди: 1717

Обласна організація Блоку Петра Порошенка «Солідарність» на своїй конференції визначилася з кандидатами у голови двох об’єднаних територіальних громад, вибори яких відбудуться 29 квітня. В очільники Приютівської громади делегати висунули кандидатуру заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева, а на керівника Новопразької – голову Олександрійської райдержадміністрації Богдана Курупа. Водночас партійці підтримали президентський курс реформ.

–Українці зробили свій вибір – це шлях реформ, тому нам необхідно ефективно впроваджувати їх. Не потрібно хизуватися цим, слід робити свою справу, – підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко і додав, сьогодні влада має працювати інтенсивніше над поліпшенням життя людей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Сергій Кузьменко[/caption]

– Реформи, які провадить керівництво держави, повинні ефективно реалізовуватися на місцях активними громадянами, – підтримав народний депутат України Костянтин Яриніч. – Реформа децентралізації – одна з найуспішніших нині в державі – і є тим шляхом до змін, щоб люди самостійно могли приймати рішення і робити життя своє, життя громад кращим. Вибори – один із механізмів отримати таку можливість.

У лютому Центральна виборча комісія ухвалила рішення про проведення місцевих виборів до об’єднаних громад 29 квітня. У списку – дві на Кіровоградщині – Приютівська та Новопразька Олександрійського району.

– Децентралізація – найважливіша реформа, яка сьогодні триває в Україні, – переконаний заступник очільника області, кандидат на голову Приютівської громади Андрій Коломійцев. – Вона вимагає прийняття важливих і, можливо, навіть революційних рішень. Її кінцева мета – покращення життя простої людини у селі. Адже без підтримки кожного жителя, без почуття власної відповідальності та злагодженості дій громада не зможе розвиватися.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Андрій Коломійцев[/caption]

– Працюючи головою райдержадміністрації, знаючи проблемні питання, я можу з упевненістю сказати, наша команда бачить перспективу розвитку об’єднаних територіальних громад. Ми зробимо все, аби забезпечити добробут людей на цих територіях, – заявив керівник Олександрійської райдержадміністрації, кандидат у голови Новопразької громади Богдан Куруп.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Богдан Куруп[/caption]

– Люди оцінять те, що вже зробила і продовжує реалізовувати президентська команда, – підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. – Ми солідарно йдемо з людьми на ці вибори, щоб довести: уміємо робити свою справу. Не популізм сприймається, не галочки у відомостях, а реальні справи. Люди розуміють і голосують за тих, хто реально працює на результат. Щоб українці були заможними, щоб були високі зарплати, щоб Україною подорожували, нам треба зробити одне-єдине: побороти бюрократію й постелити червоний килим інвестору. І в мене немає сумнівів, що так і буде.

Очільник Кіровоградщини зауважив, саме міцна і прихильна до бізнесу територіальна громада, де самі жителі встановлюють прозорі й зрозумілі правила гри, є якісним підґрунтям для залучення інвестицій.

Загалом в області сьогодні сформовано 16 об’єднаних територіальних громад. Одна з них – Соколівська, – за даними групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства, увійшла в двадцятку кращих в Україні за рівнем фінансової спроможності.

Експерти певні, чим більше населених пунктів об’єднуються в громади, тим вищі їхні шанси «вийти» на потужні фінансові показники.

До Новопразької об’єднаної громади увійшли селище Нова Прага (центр громади), села Григорівка, Лозуватка, Олександро-Пащенкове, Шарівка, селища Гайове і Квітневе Олександрійського району, а також Пантазіївка, Веселка, Троянка і Шевченкове Знам’янського району. Ця громада об’єднає більше дев’яти тисяч людей. Приютівська – Олександрійського району, більш чисельна – там живе майже 12,5 тисячі осіб. До цієї громади належать сама Приютівка (центр), Головківка, Протопопівка, Ізмайлівка, Войнівка і Костянтинівка.

– Наші менеджери, які працюватимуть в об’єднаних територіальних громадах, – успішні й кращі в області. За останні чотири роки ми перемогли на всіх виборах, і 29 квітня наша команда також отримає солідний результат, – підсумував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Микола Петренко, фото Ігоря Демчука