Переселенці, які живуть на Кіровоградщині, можуть отримати до 2500 євро на власну справу

Перегляди: 1065

Сьогодні, 3 квітня, у Кропивницькому презентували проект «Нові можливості для внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО».

Він реалізується за підтримки представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, повідомила під час прес-конференції керівник проекту Анастасія Бабаєва, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у проекті можуть брати переселенці з Донецької, Луганської областей, Криму, які проживають у Кіровоградській області, та місцеві жителі віком від 18 до 60 років.

Учасники зможуть отримати від €650 за напрямом самозайнятість та до €2,500 за напрямом мікропідприємництво для започаткування чи на розвитку власної справи.

Передбачені дводенні тренінги із самозайнятості для тих, хто вже розпочав або хоче розпочати власний бізнес, та дводенні тренінги із мікропідприємництва для ФОП та власників юридичних осіб з числа малого бізнесу. У разі успішного захисту бізнес-плану вони отримають гранти на започаткування або розширення власної справи. Гранти не видаються готівкою, а полягають у закупівлі обладнання, інструментів, меблів тощо.

Відбір відбувається на конкурсній основі. Більш детальна інформація про основні етапи проекту та вимоги, які висуваються до його учасників, опублікована на сайті Представництва МОМ в Україні: http://bit.ly/2l0aUGq.