Солдата, який застрелив двох контрактників під Кропивницьким, випустили з СІЗО

Перегляди: 2538

Ігоря Гуртового, якого обвинувачували у навмисному вбивстві двох солдатів контрактної служби в Канатовому, випустили під цілодобовий домашній арешт.

Відповідну ухвалу виніс Кіровоградський районний суд сьогодні, 3 квітня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час засідання військова прокуратура змінила статтю, за якою звинувачується Ігор Гуртовий. Тепер його будуть судити не за навмисне вбивство, а за неналежне виконання Уставу караульної служби.

Адвокати підсудного у залі суду оголосили клопотання про зміну запобіжного заходу, адже він сім місяців знаходиться під вартою, в той час як його батьки-інваліди потребують догляду, а дружина з маленькою дитиною не може цього забезпечити.

З цього часу Ігор Гуртовий повинен знаходитися під цілодобовим домашнім арештом за місцем прописки та з'являтися до суду на кожне засідання.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року, на Кіровоградщині загинули два військовослужбовці військової служби за контрактом 25 окремої повітрянодесантної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Згодом стало відомо, що їх застрелив військовослужбовець, знаходячись на бойовому посту. Його арештували та інкримінували навмисне вбивство. Суд кілька разів продовжував йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.