«Муніципальний патруль» Кропивницького прозвітував про боротьбу зі стихійною торгівлею

Перегляди: 1223

У Кропивницькому «Муніципальний патруль» четвертий рік поспіль продовжує рейдувати містом задля виявлення джерел незаконної торгівлі, її призупинення та ліквідації.

Про це на нараді з питань споживчого ринку та захисту прав споживачів під керівництвом заступника голови ОДА Світлани Лобанової 4 квітня розповів керівник управління торгівлі й побутового обслуговування населення департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Кропивницького Сергій Горбовський, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

2017 року в місті провели 108 рейдів, склали 168 протоколів через порушення правил благоустрою міста і ще 15 адмінпротоколів через торгівлю з рук і в не дозволених для цього місцях.

Для порівняння: 2016 року провели 45 рейдів, склали 117 протоколів про адмінпорушення і 31 справу направили до суду.

Згідно з законодавством, адмінпротоколи складають працівники поліції та спецінспекції, які мають право встановлювати особу порушника та конфіскувати товар до рішення суду.

Одного разу конфіскували овочі, проте суд відбувся лише через два місяці. За його рішенням треба було повернути товар власнику, та повертати вже було нічого. Щоб надалі уникати таких ситуацій, суди розглядатимуть протоколи протягом доби, а конфіскований товар тим часом зберігатиметься у приміщеннях муніципальних ринків.

2017 року працівники спецінспекції вручили 245 попереджень щодо припинення стихійної торгівлі - на 23 ринках, що працюють у Кропивницькому, достатньо торговельних місць для всіх охочих.

За словами Сергія Горбовського, зараз «стихійка» - це лише 30 відсотків того, що чекає на місто з травня-червня.