На Кіровоградщині вирішили створювати ще одну ОТГ

Перегляди: 1332

Сьогодні, 4 квітня, під час громадських слухань у Новгородці місцеві жителі вирішили ініціювати процес об’єднання в одну територіальну громаду.

Про це CBN повідомили у Кіровоградському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у громадських слуханнях взяли понад сто осіб, з яких 97 проголосували за ініціювання процесу об’єднання. На запрошення керівництва селищної ради та місцевої громади участь у громадських слуханнях взяли директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко та радниця з питань децентралізації Валентина Шеремет.

«Ми детально розповіли присутнім про процеси об’єднання, ситуацію в Україні та на Кіровоградщині, а також відповіли на всі запитання щодо передумов та перебігу об'єднання, перспектив новоутворених громад, нових повноважень і обов’язків», - зазначила Валентина Шеремет.

Новгородка звернеться до всіх сільських рад Новгородківського району з пропозицію щодо об’єднання у форматі «один район – одна громада». Цю пропозицію не направлять до Петрокорбівської сільської ради, яка вирішила протягом найближчих двох років не вступати у процеси об’єднання.

Кіровоградський центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Представники ініціативних груп, яким потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, можуть телефонувати за номером (0522) 32-02-86 (з 9:00 до 18:00 у робочі дні).

Нагадаємо, обласна організація Блоку Петра Порошенка «Солідарність» на своїй конференції визначилася з кандидатами у голови двох об’єднаних територіальних громад, вибори яких відбудуться 29 квітня. В очільники Приютівської громади делегати висунули кандидатуру заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева, а на керівника Новопразької – голову Олександрійської райдержадміністрації Богдана Курупа.

Загалом в області сьогодні сформовано 16 об’єднаних територіальних громад. Одна з них – Соколівська, – за даними групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства, увійшла в двадцятку кращих в Україні за рівнем фінансової спроможності.