Рятувальники знайшли порушення протипожежної безпеки у «Фуршеті» на Волкова в Кропивницькому

Перегляди: 1355

Сьогодні, 4 квітня, фахівці Управління ДСНС в області провели перевірку щодо дотримання вимог пожежної безпеки у приміщеннях ДРЦ Crazy Land та виявили низку порушень, передає кореспондент CBN.

«На виконання доручення Прем’єр-міністра України та наказу голови ДСНС України Управлінням сьогодні продовжується робота щодо проведення позапланових перевірок торгово-розважальних, торговельних, багатофункціональних будинків та інших об’єктів з масовим перебуванням людей», - розповів заступник начальника Управління Василь Штогрін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також він додав, що сьогодні рятувальники розпочали позапланову перевірку чотириповерхової багатофункціональної будівлі у Кропивницькому. Там розташовані торговельні підприємства, а також об’єкт, на якому може бути присутня велика кількість дітей. Фахівці відпрацювали евакуацію і нормативи пожежно-рятувальних підрозділів.

За задумом, це була умовна пожежа, рятувальники привели в дію систему пожежної сигналізації, оповіщення, перевірили проходження сигналу на пункті централізованого спостерігання пожежної охорони та вчасність прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

У фахівців виникли питання щодо утримання шляхів евакуації у будівлі. Крім того, не всі пожежні крани укомплектовані відповідно до норм належності. Також є питання щодо утримання й експлуатації систем автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу.

Перевірка триватиме п’ять днів. Остаточні висновки будуть після завершення інспектування. Власник об’єкту може понести адміністративну відповідальність за порушення. У разі несвоєчасного їх усунення органи ДСНС звернуться до суду щодо призупинення експлуатації будівлі.

Нагадаємо, рятувальники Кіровоградщини перевіряють стан пожежної безпеки культових споруд напередодні Великодня.