На Кіровоградщині банда робила фермерам «подарунки» на дні народження: грабувала (ФОТО)

Перегляди: 1289

Стали відомі подробиці нападів на фермерів Кіровоградщини.

Напади здійснювали у дні народження фермерів, розповіли CBN у Секторі комунікації поліції області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крали гроші та вироби з дорогоцінних металів. Нині поліцейські довели причетність бандитів до 11 крадіжок. Сума завданих злочинами збитків складає понад 3 мільйони гривень.

Двоє уродженців Сумської та Полтавської області знаходили у соцмережах дати, коли потерпілі та їхні близькі родичі відзначали сімейні свята. У подальшому, коли вся родина їхала святкувати, обкрадали помешкання. До злочинів готувалися заздалегідь. Кілька місяців вивчали особу майбутньої жертви, родинні зв’язки та матеріальні статки. Маючи наперед відомості про те, коли власник садиби може виїхати з дому, слідкували за будинком за допомогою біноклю, а коли всі йшли, вдиралися до житла.

Після чергової крадіжки їх і затримали.

«Легкове авто, на якому рухалися підозрювані, було зупинено правоохоронцями на дорозі у Новоукраїнському районі, – розповів начальник Головного управління Нацполіції в області Сергій Кондрашенко. - Під час обшуку в салоні було виявлено речові докази: два предмети, схожі на пістолет, споряджені набоями, рації, балончики з газом нервово-паралітичної дії, господарські рукавички та маски з прорізами для очей, прикраси із золота і срібла на загальну суму близько 52 тисяч гривень, записники з іменами майбутніх жертв».

Підозрюваних арештували. Їм загрожує до шести років позбавлення волі. Нині поліцейські перевіряють осіб на причетність до скоєння інших злочинів, у тому числі вчинених на території інших областей.

Нагадаємо, правоохоронці затримали злочинну групу, ймовірно, причетну до низки резонансних крадіжок майна з помешкань фермерів Кіровоградщини.