У Кропивницькому перевіряють стан доріг

Перегляди: 1457

Фахівці ГУ ЖКГ міськради Кропивницького перевіряють стан доріг в обласному центрі.

Про це CBN повідомили у прес-службі мерії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами начальника ГУ ЖКГ Віктора Кухаренка, якщо виявиться, що дорога зруйнована через провину підрядників, вони повинні будуть ліквідувати недоліки за свій рахунок.

«Якщо підрядники добровільно не виконають ремонт, з нашого боку почнеться претензійна робота. Ми не підпишемо їм відгук на участь у майбутніх тендерах», - запевнив чиновник.

В управлінні зазначили, що гарантійний термін поточного ремонту становить 18 місяців, а капітального - 36 і 48 місяців.

Наприклад, капітальний ремонт дороги на вулиці Велика Пермська, за контрактом, який уклали у вересні 2017 року, без ПДВ коштував 9,5 мільйона гривень. Гарантійний строк становить 48 місяців. Поки у автолюбителів претензій до якості дорожнього покриття немає, лише не вистачає розмітки, особливо пішоходам, які користуються переходом навпроти обласної прокуратури.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціював масштабний аудит якості доріг, перш за все тих, де ремонт відбувся в 2017 році, аби притягти до відповідальності підрядні організації, які неякісно виконали дорожні роботи.