У рамках угоди про соціально-економічне партнерство громада Петрівського району отримає 3,5 млн грн

Перегляди: 1385

Петрівська райдержадміністрація і районна рада підписали з приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» угоду про соціально-економічне партнерство.

Попередню угоду підписували торік, повідомили CBN у Петрівській РДА. Нинішнє підписання свідчить про справжні партнерські відносини районної влади і керівництва ПрАТ ЦГЗК.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Угоду підписали голова РДА Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, генеральний директор приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» групи «Метінвест» Дмитро Шевчик, менеджер з регіонального розвитку ПрАТ ЦГЗК Зоя Пожарська, а також керівники окремих структурних підрозділів РДА, районної ради та комунальних закладів району, лідери органів місцевого самоврядування і громадських організацій, представники районного парламенту дітей та засобів масової інформації району.

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій відзначив важливу роль взаємодії з ЦГЗК. Голова РДА та районної ради подякували Дмитру Шевчику за підтримку громади району під час реалізації важливих соціальних проектів.

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець прозвітував про реалізацію проектів, передбачених угодою 2017 року. Це капітальні й поточні ремонти терапевтичного, пологового, інфекційного відділень Петрівської ЦРЛ, Богданівського ФАПу і Луганської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, капітальний ремонт спортивного залу Петрівського НВО. Всього на реалізацію проектів район освоїв 8648,6 тис. грн, з них 3500 тис. грн благодійної цільової фінансової допомоги ПрАТ ЦГЗК, 3198,1 тис. грн – кошти районного бюджету, 1068,3 тис. грн – кошти бюджетів сільських та селищних рад, 82 тис. – кошти громади і 800,2 тис. – інших джерел.

Крім цього, відповідно до угоди, ПрАТ «ЦГЗК» виділив 500 тис. грн для співфінансування проектів-переможців конкурсу на кращий проект у рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа».

Під час підписання угоди презентували вісім проектів, на реалізацію яких направлять благодійну цільову фінансову допомогу ПрАТ ЦГЗК у 2018 році. Яяк і торік, до реалізації цих проектів будуть долучатися і кошти бюджетів всіх рівнів, вклад громади та спонсорів.

У 2018 році у рамках угоди про соціально-економічне партнерство заплановано:

- капітально відремонтувати четвертий поверх головного корпусу центральної районної лікарні;

- реконструювати нежитлову будівлю під сільську лікарську амбулаторію в селі Козацьке; - капітально відремонтувати будівлю фельдшерсько-акушерського пункту в селі Червонокостянтинівка;

- реконструювати спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям в Іскрівській школі;

- реконструювати мультиспортивний комплекс ДЮСШ «Олімп» у Петровому;

- облаштувати та озеленити паркову зону в селі Новий Стародуб;

- облаштувати та озеленити території районного будинку культури;

- придбати спеціалізовану техніки для посипання доріг піщано-сольовою сумішшю для КП «Господар ІК» Луганської сільської ради.

Також у 2018 році планується співфінансування проектів-переможців конкурсу на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа», який стартує в квітні.

Всього ПрАТ ЦГЗК, відповідно до угоди, виділить 3500 тис. грн.