Великосеверинівська ОТГ отримає у власність майже 1000 га земель сільгосппризначення

Перегляди: 1045

Сьогодні, 5 квітня, відбулося урочисте вручення наказу про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність голові Великосеверинівської сільської об’єднаної територіальної громади Сергію Левченку.

Про це CBN повідомила прес-служба ГУ Держгеокадастру в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно з інформацією, загальна площа земель, що мають бути передані ОТГ, становить 993,08 гектара.

1 січня Кабмін затвердив постанову про передачу землі у власність об'єднаних громад за межами населених пунктів. Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.

9 лютого завершився процес підписання меморандумів між ГУ Держгеокадастру в області та 13 об’єднаними територіальними громадами про строки відведення землі. Це передбачено розпорядженням уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів.

Отже, у віддання 13 ОТГ області, відповідно до підписаних меморандумів, у комунальну власність передадуть 23 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів.

Серед перших земельні ділянки загальною площею 70,57 гектара у комунальну власність отримала Помічнянська міська ОТГ Добровеличківського району.