Кузьменко скликає нараду щодо конфлікту навколо «Імперія-агро»

Перегляди: 1610

Голова ОДА Сергій Кузьменко проведе 10 квітня нараду щодо конфлікту навколо ГК «Імперія-агро» і докладе максимум зусиль задля врегулювання ситуації.

Про це CBN повідомив керівник «Аграрної самооборони» на Кіровоградщині Юрій Крутько.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Голова ОДА сказав, що все буде в рамках закону. Сьогодні від буде проводити нараду з прокурором і начальником поліції щодо вирішення цієї ситуації», - сказав він.

«А ситуація така: "Імперія-агро" обманула нас. Невідомо, скільки продукції зі складів вивозиться, представники "Імперії-агро" з нами практично не спілкуються, хоча нам винен не банк, а конкретно ця компанія», - зауважив Крутько.

Також він додав, що зараз продукція вантажиться. Біля складів три машини Таскомбанку і дві машини фермерів. На яку суму буде відвантажувати банк, ніхто не повідомляє. Банк забирає найбільш ліквідну продукцію, аграріям, за словами Крутька, віддають залишки.

«Вважаю, що це незаконно, бо фермери проплатили свій товар ще у жовтні-листопаді 2017 року і не можуть його забрати. "Імперія-агро" самоусунулася, Таскомбанк на переговори не йде, ситуація заплутана. Продовжуємо блокувати і сподіваємося, що буде допомога правоохоронних органів у подальшому», - зазначив Крутько.

Нагадаємо, в «Імперії-Агро» стверджують, що домовилися з Таскомбанком.

Вчора, 9 квітня, фермери не дали Таскомбанку вивезти майно з території «Імперії-Агро» в Кропивницькому.

Через кредитний спір кoмпанії «Імперія-Агро» з Таскoмбанкoм пoнад три сoтні фермерів з Кірoвoградщини та інших oбластей ризикують лишитися без пoсівматеріалів, дoбрив, пестицидів.