Дзюдоїсти з Кропивницького здобули золото і срібло на всеукраїнських змаганнях

Перегляди: 873

На чемпіонаті України з дзюдо серед атлетів до 21 року блискуче виступили вихованці обласної комплексної ДЮСШ «Ніка».

Про це CBN повідомили в обласній федерації дзюдо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Змагання відбулися в Луцьку та зібрали 365 спортсменів з 25 регіонів України. Вдало провів усі свої п’ять сутичок у вазі до 90 кг кропивничанин Вадим Велков. Підопічний Сергія Нечмоні переміг двох своїх суперників лише в додатковий час. У фіналі він здолав киянина Дмитра Цибаньова й здобув золоту нагороду.

Вадим Велков у попередні роки також не мав собі рівних на чемпіонатах країни U-17 та U-18 і був срібним призером серед атлетів до 21 року. Тепер спортсмен має всі шанси поборотися за путівки на чемпіонати Європи та світу, які відбудуться у вересні 2018 року в Софії та у жовтні на Багамах.

Ще одну нагороду - срібну медаль - до скарбнички кропивницької команди принесла Діана Зборошенко, яка у ваговій категорії до 63 кг лише наприкінці золотого поєдинку поступилася киянці Анастасії Антипіній. Але й друге місце на чемпіонаті України U-21 дає право кропивничанці претендувати на участь в європейській та світовій першостях.

У командному заліку, внесок у який зробила також і учениця Валерія Ханцевича та Сергія Нечмоні Ельнара Некрутенко, яка посіла сьоме місце, збірна Кіровоградської області фінішувала на шостій позиції серед 25 регіонів України.