Прокуратура Кіровоградщини завершила слідство щодо бухгалтера, яка ховається в Росії

Перегляди: 1057

Прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо службової особи комунального закладу «Гайворонська центральна районна лікарня», підозрюваної у привласненні бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Влітку 2017 року слідчі Державної фіскальної служби в області почали кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами медичного закладу на загальну суму 760 тис. грн колишнім головним бухгалтером. Вона з грудня 2015 року по червень 2017-го навмисно завищувала собі заробітну плату.

Правова кваліфікації злочину - ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Оскільки підозрювана від слідства переховувалась на території Російської Федерації, її оголосили у міжнародний розшук. Прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (заочного засудження). Суд задовольнив клопотання прокурора.

Наразі проведено усі необхідні слідчі та процесуальні дії, спеціальне досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт стосовно обвинуваченої передали до суду для проведення спеціального судового провадження.