У Кропивницькому презентували «Книгу пам'яті загиблих за Україну» (ФОТО)

Перегляди: 1802

Сьогодні, 11 квітня, у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського презентували «Книгу пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України».

Книга підготував і видав Національний військо-історичний музей України за ініціативи Міністерства оборони, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У виданні опубліковані стислі біографії та фотографії майже 900 військовослужбовців ЗС України - уродженців або мешканців Автономної Республіки Крим, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської областей та міста Київ, загиблих у період з березня 2014-го по 31 жовтня 2017 року. Зокрема, до книги увійшли короткі біографії та фото 143 загиблих військовослужбовців з Кіровоградщини.

«Ця книга не лише для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв, але й щоб на цій пам’яті зростало покоління нових захисників України», - зазначив, виступаючи перед присутніми, заступник директора Національного військово-патріотичного музею України Андрій Ільєнко.

У книзі не знайшлося місця для увічнення пам’яті добровольців, адже фінансується вона Міністерством оборони. Але є надія, що ця ситуація буде виправлена.