На автобусах, що курсують зі старого автовокзалу в Кропивницькому, знайшли купу порушень

Перегляди: 1225

Сьогодні, 12 квітня, представники Держслужби з безпеки на транспорті в області спільно з департаментом інфраструктури та промисловості ОДА знову проводили перевірку технічного та санітарного стану автобусів, які курсують на внутрішньообласних маршрутах.

Цього разу під око інспекторів Держтрансбезпеки потрапили транспортні засоби, що приходять на старий автовокзал у Кропивницькому, передає кореспондент CBN. Недоліки, що виявила перевірка, не відрізнялись від тих, за які штрафували і робили приписи порушниками на АС №1: відсутність візуальної інформації, обшарпаний салон, бруд, прострочені вогнегасники, неукомплектовані аптечки, стара гума, тріснуте лобове скло тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив заступник директора Департаменту інфраструктури та промисловості – начальник управління транспорту та зв’язку Кіровоградської ОДА Володимир Дмитренко, за виявлені порушення законодавством передбачені штрафи від 170 гривень до 17 тисяч. Наприклад, якщо лобове скло з тріщиною не замінять в місячний термін, перевізник заплатить 540 гривен штрафних санкцій. Ціни на таке скло починаються з півтори тисячі гривень.

Якщо ж перевізник порушує графік руху, а регулярність повинна становити не нижче 95 відсотків, тобто не виконує договірні обов'язки, з ним розривають договір. У 2017 році обласна держадміністрація розірвала понад 20 договорів.

Як повідомлялося раніше, кіровоградська ОДА є замовником 128 внутрішньообласних маршрутів, які обслуговують 54 компанії-перевізники.

З 23 березня представники Держслужби з безпеки на транспорті в області та департаменту інфраструктури і промисловості ОДА виходили на перевірку понад десяток разів.