На Кіровоградщині створять інтерактивну карту «Здоров'я наших дітей»

Перегляди: 1252

На Кіровоградщині вже кілька років реалізують проект голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка «Здоров'я наших дітей», який передбачає три напрями: забезпечення належних умов для лікування, створення інфраструктури для занять фізкультурою і спортом та забезпечення якісним харчуванням у навчальних закладах.

Найближчим часом в області розроблять інтерактивну карту об’єктів, збудованих чи відремонтованих в області у рамках проекту голови ОДА Сергія Кузьменка «Здоров’я наших дітей».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це голова облдержадміністрації повідомив під час робочої поїздки до Новомиргородського району 12 квітня, передає кореспондент CBN.

Сергій Кузьменко побував у Новомиргородській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №3, що є опорною у складі навчально-виховного об'єднання, має чотири філії (Оситнянську, Пурпурівську, Миролюбівську та Петроострівську) та дошкільний навчальний заклад. Голова ОДА відвідав шкільну їдальню та оглянув спортивний зал, поцікавившись, які роботи виконали торік у рамках проекту .

Протягом 2016 - 2017 років за рахунок коштів субвенції з держбюджету та з районного бюджету в школі повністю замінили старі вікна, а котельну перевели на альтернативне паливо, що покращило температурний режим.

Голова облдержадміністрації поцікавився вартістю харчування у шкільній їдальні та меню. Учні 1 - 4 класів харчуються безкоштовно, а учні 5 - 11 – частково за кошти батьків та завдяки спонсорській допомозі. Меню школярів – збалансоване.

Щодо спортзалу голова ОДА відзначив, що базові будівельні роботи вже виконали, є відповідне обладнання. Влітку тут зроблять косметичний ремон.

«Фактично два роки ми займаємося в області реалізацією проекту "Здоров'я наших дітей" – і в нас є чимало успіхів, – наголосив голова облдержадміністрації. - Ми зробимо інтерактивну карту, на якій покажемо, що в рамках цього проекту зроблено. В обласній дитячій лікарні створено надсучасні умови, і про це багато хто знає. Але мало відомо людям про те, що така ж робота зроблена в дитячих відділеннях у багатьох інших районах. На карті ми зазначимо всі ці об’єкти, а також покажемо, де ще таку роботу треба виконати. Люди мають знати, де знаходяться ці об’єкти, і використовувати усі нові можливості».

Сергій Кузьменко також побував на заняттях у 1-А та 1-Б класах, які навчаються за експериментальним проектом «Інтелект України» у рамках концепції Нової української школи. У класах вже є нове мультимедійне обладнання, телевізори, необхідні наочні матеріали. Для організації навчального процесу керівник ОДА подарував школі ноутбук.