Воду з водогону «Дніпро - Кіровоград» можна пити - фахівці

Перегляди: 1214

Вода, яку постачає ОКВП «Дніпро - Кіровоград» майже половині населення області, за якістю відповідає усім нормам.

Про це мова йшла на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами директора підприємства Романа Ілика, основний забір води здійснюється з Кременчуцького водосховища, після чого вода надходить до Дніпровських водоочисних споруд, де відбувається процес очищення та знезараження.А потім транспортується водогоном «Дніпро - Кіровоград» у Світловодськ, Олександрію, Знам'янку, Кропивницький та прилеглі села і селища.

Кропивницький також користується водою з Холодних ключів, забір води для Смоліно та Березівки здійснюється з річки Синюха.

Вода проходить контроль у п'яти лабораторіях, які є на підприємстві за 21 хімічним та чотирма мікробіологічними показниками, з результатами якого можна ознайомитись на сайті dnipro-kirovograd.com.ua.

Зважаючи на це, вода, що потрапляє до споживачів, відповідає всім санітарно-епідеміологічним нормам. Однак через застарілі трубопроводи у будинках споживачам варто користуватися фільтрами механічного очищення.

Цього року ОКВП планує розпочати заміну водогонів Кропивницького.

Нагадаємо, за результатами лабораторного дослідження за 2017 рік громадських та індивідуальних колодязів, 1746 з 2740 проб не відповідали санітарно-хімічним вимогам, а 58% - за вмістом нітратів.