У Кропивницькому аліментщик кидався на державних виконавців з сокирою

Перегляди: 1055

Мешканець Кропивницького, який заборгував своїй неповнолітній доньці 82 390 гривень аліментів, погрожував державним виконавцям Подільського відділу державного виконавчої служби міста Кропивницький фізичною розправою.

Про це CBN повідомили у прес-службі обласної юстиції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інцидент стався під час проведення опису майна батька з метою його подальшої реалізації на аукціоні для ліквідації заборгованості.

«Державних виконавців впустила до квартири, яка підлягала опису, теперішня дружина боржника, – розповів керівник обласної юстиції Вадим Гуцул. - Після того, як вони ввійшли до приміщення, чоловік почав розмахувати ножем і погрожувати фізичною розправою. У зв’язку з цим державним виконавцям довелося невідкладно вийти з квартири. Однак, на цьому інцидент не закінчився. Чоловік вибіг за ними на вулицю з сокирою і почав погрожувати вбивством».

На місце події прибула патрульна поліція. Після затримання громадянина виявили, що це і є боржник.

«Будемо пильно слідкувати за ходом кримінального провадження, оскільки особа, яка здійснила напад на державних виконавців під час виконання ними службових обов’язків, має бути покараною, – додав Вадим Гуцул. - Наразі в Єдиний реєстр досудових розслідувань поліція внесла лише відомості за статтею 129 (погроза вбивства) Кримінального кодексу України. Однак ми будемо вимагати ще й внесення відомостей за статтею 342 (опір державним виконавцям під час примусового виконання судових рішень) і статтею 382 (невиконання судового рішення). У протилежному випадку маємо намір оскаржувати дії органу досудового слідства в судовому порядку».