Журналіст, який писав про посіпаку Путіна з Кіровоградщини, випав з п’ятого поверху

Перегляди: 3649

У російському Єкатеринбурзі журналіст видання «Новый день» Максим Бородін помер після падіння з балкону власної квартири з п'ятого поверху.

Про це повідомляє служба інформації видання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лікарі боролися за життя Бородіна кілька днів. 15 квітня о 9:30 журналіст помер, не приходячи до тями. Прощання з ним відбудеться у середу, 18 квітня.

У ГУ МВС Свердловської області Росії зазначили, що правоохоронці не знайшли ані передсмертної записки, ані слідів, які б вказували на кримінальну складову цього випадку.

Максим Бородін займався журналістськими розслідуваннями.

Бородін був серед журналістів, які першими розповіли про загибель бійців ПВК Вагнера в Сирії після авіаудару міжнародної коаліції 7 лютого.

Нагадаємо, 9 лютого американський телеканал CBS повідомив, що 7 лютого в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам. Нападників розбили вщент. За різними даними, загинули від кількох десятків до кількох сотень людей, зокрема громадяни Росії, імовірно, бійці ПВК Вагнера.

Російська влада спершу заперечувала загибель росіян, а згодом визнала, що внаслідок сутичок постраждали десятки російських громадян. МЗС Росії наголосило, що вони - не військовослужбовці.

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Дмитро Уткін (крайній з правого боку) отримав нагороду від Путіна[/caption]

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.