У загиблого журналіста, який писав про посіпаку Путіна з Кіровоградщини, не було причин для суїциду

Перегляди: 1169

Журналіст видання «Новый день» Максим Бородін, який помер після падіння з балкону власної квартири з п’ятого поверху, не мав причин для самогубства.

Про це заявила головний редактор РІА «Новый день» Поліна Румянцева.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Щоб зрозуміти, що сталося, потрібно отримати доступ у квартиру, ми займаємося цим. Якщо з'явиться хоча б якийсь натяк на кримінал, ми всіх повідомимо», - сказала вона. За словами Румянцевої, для самогубства Бородіна не було ніяких приводів.

Екс-член громадської спостережної комісії Свердловської області В'ячеслав Башков заявив у ефірі «Ехо Москвы», що 11 квітня Максим Бородін телефонував своєму товаришу й розповідав про озброєних людей у камуфляжі, яких він бачив на сходах свого під’їзду. Пізніше він знову зателефонував і заявив, що нібито помилився.

Нагадаємо, Бородін був серед журналістів, які першими розповіли про загибель бійців ПВК Вагнера в Сирії після авіаудару міжнародної коаліції 7 лютого.

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.