У Кропивницькому розповіли, як влада і громада виграють від підключення до Dozorro

Перегляди: 1162

Сьогодні у стінах міськради чиновників та громадськість знайомили з тим, як за допомогою онлайн-платформи Dozorro можна покращити комунікацію між державним замовником та постачальником в інтересах усіх громадян як платників податків.

На переконання фахівців, підключення Кропивницького до моніторингового порталу Dozorro надасть змогу міським комунальним підприємствам, закладам, управлінням та відділам міської ради більш ефективно і фахово працювати, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, що портал працює з 2016 року і адмініструється Transparency International Україна та регіональними моніторинговими організаціями.

Як зазначив голова ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» Павло Лісніченко, завдання порталу не карати працівників держоргану-замовника закупівель, а допомагати виправляти помилки.

Наразі Dozorro має вже більше 13 тисяч відгуків відносно проведення тендерів.

За словами експерта з впровадження аналітичних інструментів TI Ukraine Іллі Бібова, підключення до Dozorro - це створення відкритого з'язку між усіма учасниками системи - постачальниками, замовниками, контролюючими органами та небайдужими громадянин.

Адже за три роки з моменту впровадження системи Prozorro «випрацювались» типові порушення держзакупівель: спроба уникнення проведення відкритих торгів, змова між учасниками, дискримінаційні умови тендеру, безпідставна дискваліцікація учасника торгів, необгрунтований вибір переможця тощо.

До Dozorro-спільноти вже приєдналось 15 великих замовників країни, серед яких "Енергоатом", "Укрпошта", "Укргазвидобування", а також чотири міські ради: Харківська, Київська, Маріупольська та Покровська.

Міськрада Кропивницького стане п'ятою.