Міськраді Кропивницького запропонували візуалізувати бюджет

Перегляди: 1557

На шляху до повної прозорості на відкритості самоврядування Кропивницького має нагоду використати новий інструмент, який уже впровадили 40 міст України.

Мова йде про систему візуалізації «Відкритий бюджет», яку презентувала представникам влади та громадськості керівником інформвідділу Асоціації політичних наук Олена Сінченко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це програмне забезпечення дає можливість всім розібратися в бюджеті», - зазначила Сінченко.

Сайт розбитий на п'ять модулів. Наприклад, модуль «Бюджет» дає загальний огляд місцевого бюджету, можна подивитися окремо по сферах (освіта, медицина і так далі) аж до того, скільки витратили на той чи інший захід.

Модуль «Бюджет на мапі» дозволяє дати відповідь на питання, що побудують чи відремонтують біля місця проживання громадянина.

Модуль «Ключові показники» дає зріз показників соціальної та економічної динаміки розвитку міста з можливістю в один клік отримати документ, який пояснює стан відповідного показника в обраному році.

А графічне представлення місцевих програм наочно демонструє, які програми впроваджені в місті, на якому етапі їх виконання і скільки все це коштує.

Кропивницькому запропонували стати 41 членом системи візуалізації «Відкритий бюджет».

Ознайомитися з проектом можна, відкривши openbudget.in.ua.