СБУ оприлюднила список бійців посіпаки Путіна - вихідця з Кіровоградщини, - які воювали в Сирії

Перегляди: 2639

Служба безпеки України оприлюднила список найманців приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, яких крейсер міноборони Росії «Варяг» доставив у Сирію.

Про йдеться у повідомленні голови СБУ Василя Грицака, опублікованому на офіційному сайті Служби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Попри заяви Міноборони РФ про начебто непридатність крейсера "Варяг" для перевезення особового складу та техніки, СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК Вагнера, які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)», - йдеться у повідомленні.

Василь Грицак також зазначив: «...як мінімум для двох найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) плавання на "Варязі" стало "подорожжю в один кінець"».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Журналіст, який писав про посіпаку Путіна з Кіровоградщини, випав з п’ятого поверху

У загиблого журналіста, який писав про посіпаку Путіна з Кіровоградщини, не було причин для суїциду

Нагадаємо, 9 лютого американський телеканал CBS повідомив, що 7 лютого в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам. Нападників розбили вщент. За різними даними, загинули від кількох десятків до кількох сотень людей, зокрема громадяни Росії, імовірно, бійці ПВК Вагнера.

Російська влада спершу заперечувала загибель росіян, а згодом визнала, що внаслідок сутичок постраждали десятки російських громадян. МЗС Росії наголосило, що вони – не військовослужбовці.

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.