У Кропивницькому реалізують масштабний проект реабілітації та адаптації військових

Перегляди: 1381

За підтримки посольства України в Америці у Кропивницькому реалізують масштабний проект реабілітації та адаптації військових.

Про це під час прес-конференції у прес-центрі CBN сьогодні, 19 квітня, повідомила координатор проекту громадського об’єднання «Компас» Анна Колєва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Обласний госпіталь співпрацює з посольством України в Америці, і реалізується великий дороговартісний проект зі створення умов соціальної реабілітації та адаптації», - сказала вона.

За її словами, це унікальний проект для України. За нашим регіоном такі проекти реалізують і в інших областях. Вже вибрано чотири лікарні.

Перший рівень проекту – створення кімнати соціальної адаптації, яка нагадує однокімнатну квартиру. У приміщенні все облаштують таким чином, щоб людина, яка потребує реабілітації, могла перебувати там максимально довго. Крім того, родичі отримають можливість залучатися до процесу реабілітації. Якщо у людини є фізичні вади, вона зможе у цій квартирі адаптуватися до звичайних життєвих умов.

Другий етап – створення масштабного спортивного майданчику, на якому буде 12 тренажерів. Шість із них – для людей з обмеженими фізичними можливостями. Майданчик розташують на території госпіталю. Роботи почнуться вже на цьому тижні. Майданчик можна буде відвідувати всім учасникам АТО, а не лише людям, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладі.

Нагадаємо, обласний госпіталь для ветеранів війни запрошує ветеранів АТО пройти курс апітерапії - лікувально-оздоровчий відпочинок на вуликах-лежанках.