У центрі Кропивницького ось-ось завалиться старий будинок (ФОТО)

Перегляди: 2911

Поряд з академічним обласним театром ляльок і ліцеєм сфери послуг на розі вулиць Преображенська та Декабристів у Кропивницькому ось-ось завалиться будівля, передає кореспондент CBN.

Вона руйнується майже десять років - з того часу, коли у 2009 році міська влада її продала, хоча на прохання творчого колективу могла б передати у власність театру. Адже театр потребує місця для майстерень, транспорту тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Серце болить, коли поруч усе руйнується», - прокоментував ситуацію директор театру, заслужений працівник культури України Григорій Педько.

Двір занедбаний, і до нього заглядають бомжі, в підвалі живуть щури, протікає вода, на будівлю театру вже завалювались дерева.

«Коли [Володимир] Пузаков збирався в мери, ми ставили питання про передачу приміщення на баланс театру. Він обіцяв його вирішити, як тільки стане на чолі міста. А потім виявилося, що будівлю продано», - розповів Григорій Миколайович.

Хто власник приміщення, наразі невідомо. Поки не сталося нічого трагічного, питання повинна розглянути комісія з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськвиконкому.