Вистави, фільми і планетарій: чи є місце платним послугам у школах Кропивницького

Перегляди: 1689

Батьки учнів кропивницьких шкіл повідомляють у соцмережах про те, що у закладах систематично збирають кошти на виступи лялькового театру, артистів цирку, трансляцію 3-D фільмів, відвідування мобільного планетарію тощо.

Деякі з них скаржаться, що у випадку відмови оплачувати захід, педагоги зауважують, що школяра треба забирати додому, оскільки з ним немає кому лишитись.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чи законно надавати платні послуги у закладах освіти та як поводитись батькам у подібних конфліктних ситуаціях, кореспондент CBN поцікавився у заступника начальника управління освіти міської ради Кропивницького Євгена Серопяна.

Як зазначив посадовець, не забороняється, щоб представники театру або іншого закладу прийшли і запропонували квитки на виставу тощо. Однак це має відбуватися в позаурочний час і не повинно перешкоджати навчально-виховному процесу. Діти можуть таким чином провести своє дозвілля разом із педагогом.

Якщо це певний навчальний момент, наприклад, навчальний фільм, питання вирішується індивідуально.

Якщо захід відбувається під час занять груп продовженого дня і у класі лишаються дві-три дитини, їх можна долучити до паралельних груп.

На території навчального закладу надавати платні послуги розважального характеру забороняється.