У жителя Кіровоградщини знайшли сумку з арсеналом зброї (ФОТО)

Перегляди: 1154

Господарчу сумку з забороненими предметами працівники Олександрійського відділу поліції спільно з колегами зі Служби безпеки України в області виявили під час санкціонованого обшуку на горищі житлового будинку, де мешкав 35-річний підозрюваний.

Про це CBN повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше чоловіка вже притягувавли до кримінальної відповідальності за скоєння розбійного нападу, і він лише близько двох років тому повернувся з місць позбавлення волі. Після свого звільнення офіційно на роботу не влаштовувався.

Про те, що громадянин може зберігати у себе вдома, працівники поліції дізналися з оперативних джерел. У ході обшуків інформація підтвердилася.

«За місцем мешкання особи працівниками поліції та СБУ в області було виявлено та вилучено предмети, схожі на тротилові шашки, вагою по 400 грамів кожна, два електродетонатори, три корпуси від гранат РГД -5 та Ф-1, патрон з бронебійним запалювальним трасуючим снарядом, "вистріл осколковий гранатометний" у кількості п’яти одиниць, понад три тисячі набоїв калібром 5,45 мм, 7,62 мм та 9 мм, а також боєприпаси до великокаліберної зброї. Вилучені предмети передано для проведення експертиз», – розповів начальник Олександрійського відділу поліції Володимир Горяний.

Нині поліцейські з’ясовують походження арсеналу. Його власника затримали в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення про підозру.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.