У Кропивницькому проходить турнір пам’яті легендарного тренера Володимира Іванця (Фото)

Перегляди: 1644

На стадіоні «Зірка» проходить відкритий чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків 2001-02, 2003-04 років народження, який присвячений пам’яті заслуженого тренера України Володимира Іванця, повідомив кореспондент CBN.

Володимир Костянтинович – постать для нашого спорту, дісно, легендарна. Саме з ім’ям Шефа, як звали свого улюбленого тренера численні учні, довгий час асоціювалась легка атлетика Кіровоградщини. Його вихованці були переможцями та призерами міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських стартів, учасниками Олімпійських ігор.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Володимира Іванця поважали колеги, до його порад прислуховувалися, йому довіряли вирішення самих відповідальних питань. Не випадково ж, саме Володимир Костянтинович став першим в нашій області двічі заслуженим – Заслуженим тренером України та Заслуженим працівником фізичної культури та спорту нашої країни.

Показовим є факт, що саме під керівництвом Іванця робив свої перші спортивні кроки нинішній президент Федерації легкої атлетики України, перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул.

Важко навіть уявити, яких би вершин досягли вихованці Костянтиновича, якби він отримав можливість готувати їх в таких сучасних умовах, які є сьогодні в Кропивницькому на стадіоні «Зірка».

Але, на жаль, серце прекрасного тренера та неповторної яскравої особистості перестало битися дуже рано. Та пам’ять про друга, колегу, вчителя, вихователя живе в серцях його друзів, учнів, колег, які вже традиційно перші важливі старти на відкритому повітрі присвячують саме Костянтиновичу.

В цьому році на старт особистих змагань вийшли 259 легкоатлетів із 19 команд, які представляють не тільки Кіровоградщину, але й міста Лубни, Кременчук і Кривий Ріг. Ці старти є етапом відбору до чемпіонату України серед юнаків, якій відбудеться наприкінці травня в Кропивницькому.

Зазначимо, що окрім спеціальних медалей та дипломів, які отримували всі переможці та призери, учні й колеги Володимира Іванця, керівництво Федерації легкої атлетики Кіровоградської області заснувало пам’ятні подарунки для найкращих на улюблених дистанціях нашого легендарного наставника – бігу на 400 та 800 метрів.

Але головне, що наша юна легкоатлетична зміна та більш досвідчені атлети, які отримали можливість виступити поза конкурсом, змогли перевірити рівень своєї сьогоднішньої готовності в прекрасних умовах на стадіоні «Зірка», де демонстрували свої найкращі результати справжні зірки української легкої атлетики – призери Олімпійських ігор, чемпіонатів Європи та світу.