Чемпіон світу з греко-римської боротьби з Кропивницького не дожив до дня народження чотири дні

Перегляди: 1355

Чотири дні не дожив до свого чергового дня народження перший український чемпіон.

Як повідомили CBN у прес-службі Федерації греко-римської боротьби України, у США на 89 році життя помер перший в історії український чемпіон світу з греко-римської боротьби Григорій Гамарник. Легендарний спортсмен помер 18 квітня близько п'ятої години ранку в Сполучених Штатах Америки, де він проживав останні 25 років.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Григорій Гамарник народився 22 квітня 1929 року в Зінов'євську (тепер - Кропивницький). Через голодомор 1932-33 років родина Гамарників виїхала до Середньої Азії. Хоча подальша спортивна кар’єра пов’язана із Ташкентом та Києвом, рідне місто не забував, проводив тут декілька показових тренувань.

Гамарник виступав у ваговій категорії 67 кг, а потім - 73 кг. Чотириразовий чемпіон СРСР, чотириразовий призер чемпіонатів СРСР, чемпіон світу 1955 року в Карлсруе і володар срібної медалі чемпіонату світу 1958 року в Будапешті.

Через травми не брав участь в Олімпійських іграх 1956 року в Мельбурні. На Олімпійських іграх у 1960 році вибув з боротьби за медалі.