У Кропивницькому батьки, які спочатку відмовились від новонароджених близнючок, забрали дітей додому

Перегляди: 6019

У Кpопивницького батьки, які спочатку написали заяву пpо відмову забpати новонароджених близнючок з пологового будинку, врешті прийняли рішення забрати малюків додому.

Про це CBN повідомив головний спеціаліст відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради м. Кропивницького Ігор Горін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Близнюки, від яких відмовились батьки у пологовому будинку №1, передані цим самим батькам. Це передбачає чинне законодавство України», - повідомив Ігор Горін.

За його словами, після збору характеристик на батьків комісія з питань захисту прав дитини прийняла рішення про доцільність передачі дітей батькам.

«Згідно з висновком служби у справах дітей, діти були передані батькам з пологового будинку і зараз знаходяться вдома. Направлено повідомлення до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питання соціального супроводу цієї сім’ї, також дітки знаходяться під наглядом лікарів, умови проживання – задовільні», - додав Горін.

Щоб повернути дітей у сім’ю, батьки зібрали документи, які свідчать про те, що вони позитивно характеризуються за місцем проживання, а також про те, що здорові, не залежні від алкоголю та наркотиків.

Сім’ю відвідували за місцем проживання, спілкувалися з родичами. Крім того, фахівці врахували сімейну ситуацію батьків у той час, коли приймалося рішення про відмову.

Якщо буде інформація, що батьки неналежним чином виконують батьківські обов’язки, служба у справах дітей буде звертатися з позовом про вилучення малюків або про позбавлення батьківських прав.