Від мерії Кропивницького очікують дані про те, коли, кому і як продали власність громади

Перегляди: 1245

Про рівень публічності діяльності виконавчих органів влади Кропивницького у 2017 році розповіла громадянська мережа ОПОРА сьогодні, 24 квітня.

Згідно з результатами вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування у 2017 році, муніципалітет Кропивницького посів 13 місце серед 24 обласних центрів країни, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аналіз даних свідчить про те, що надалі спостерігається тенденція до зростання відкритості та прозорості у роботі місцевих чиновників - показник публічності становить 65,1%, що на 2,1% краще за показники 2016 року. Водночас експерти констатували уповільнення руху в цей бік на відміну від органів влади інших обласних центрів.

Більш відкритою і зрозумілою для людей робота виконавчих органів Кропивницької міськради стала завдяки оновленому офіційному сайту - система навігації веб-сайту є достатньо зручною та інтуїтивно зрозумілою.

На порталі можна знайти необхідну інформацію про виконавчі органи (структуру, склад, повноваження, контакти), проміжні та остаточні звіти щодо виконання місцевих цільових програм, частина яких оприлюднена у форматі відкритих даних.

З іншого боку, на сайті муніципалітету немає інформації про всі соціальні заклади та комунальні підприємства.

Аби покращити ситуацію з публічністю, експерти радять:

- оприлюднити на веб-сайті міськради далі про послуги комунальних підприємств та їх вартість, формулу розрахунків на ці послуги та інформацію про пільги для різних категорій громадян;

- запустити роботу містобудівного кадастру міста;

- забезпечити перевірку незалежними аудиторами річної фінансової звітності комунальних підприємств;

- викладати у відкритий доступ протоколи усіх проведених громадських слухань;

- налагодити графік роботи ЦНАПу до 20:00 двічі на тиждень;

- публікувати звіти про хід та результати відчуження комунального майна, аби мешканці Кропивницького розуміли: що, коли, кому і на яких умовах продали, здали в оренду, а також яким чином майно можна повернути у власність громади.

Нагадаємо, мер Кропивницького став 13 у рейтингу публічності серед мерів обласних центрів України.