Звітування депутатів Кропивницького є формальним - ОПОРА

Перегляди: 756

Депутати міської ради Кропивницького звітують формально.

До такого висновку дійшли експерти громадянської мережі ОПОРА за результатами моніторингу Індексу публічності депутатів міськради за 2017 рік, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рухатися у рейтингу протягом минулого року депутатам вдалося завдяки завчасному інформуванню територіальної громади про скликання сесій та в більшості випадків вчасного оприлюднення порядку денного.

Крім того, є відеотрансляція засідань з подальшим оприлюдненням інформації щодо голосування, протоколів пленарних засідань, а також протоколів засідань депутатських комісій.

В той же час на веб-сайті міськради відсутня інформація про майно, доходи та видатки осіб, яких громадяни міста висунули у владу як провідників та захисників своїх інтересів. Не всі вони проводять прийом виборців у чітко вказаному місці та часі.

Можна знайти інформацію про склад депутатських фракцій та комісій, про мережі округів міста у вигляді переліку назв вулиць, проте не вистачає зрозумілої візуалізації цих даних.

Найгірше у депутатів за звітністю. На початок 2018 року на сайті містилися звіти за 2016 рік. І у більшості випадків, за словами експертів, вони не містять інформації про роботу депутатів у раді та комітетах, а також про виконання передвиборчої програми.

Нагадаємо, мер Кропивницького став 13 у рейтингу публічності серед мерів обласних центрів України.