Гемодіалізне відділення в Олександрійській ЦРЛ запуститься за графіком

Перегляди: 804

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час робочої поїздки до міста Олександрія перевірив, як організована робота щодо підписання декларацій з лікарями первинної медико-санітарної допомоги, а також хід підготовчих робіт до відкриття гемодіалізного відділення у центральній районній лікарні.

Про це CBN повідомили в ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У центр первинної медико-санітарної допомоги він завітав з міським головою Степаном Цапюком. Поспілкувавшись із керівництвом медичної установи, Сергій Коваленко, обравши заздалегідь фахівця, подав встановлені документи і підписав декларацію з сімейним лікарем.

Гемодіаліз - один з методів позаниркового очищення крові. Він заснований на принципі дифузії та конвекції речовин з малою та середньою молекулярною масою через напівпроникну мембрану, що дозволяє видалити з крові токсичні речовини і продукти метаболізму. Необхідність у гемодіалізі виникає при важких захворюваннях нирок або при надходженні у кров великої кількості токсинів.

У центральній районній лікарні, де нині тривають підготовчі роботи до пуску гемодіалізного відділення, перший заступник голови облдержадміністрації перевірив їх виконання відповідно до затвердженого плану-графіку. Після відкриття відділення хворі на ниркову недостатність з районів, прилеглих до міста, матимуть змогу отримувати якісні медичні послуги.

Наразі гемодіалізні відділення на ІІ рівні діють у Кропивницькому (центральний госпітальний округ) та Малій Висці (західний госпітальний округ). На ІІІ рівні ці послуги надаються в обласній лікарні.

З початку 2018 року в Олександрійській ЦРЛ фірма-підрядник забезпечує виконання всіх ремонтних та пуско-налагоджувальних робіт. Створення мережі гемодіалізних відділень на Кіровоградщині здійснюється відповідно до доручення голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка стосовно забезпечення надання населенню області якісних медичних послуг.

Відкриття гемодіалізного відділення в Олександрії заплановане на червень.