Італійці зніматимуть на Кіровоградщині фільм про своїх земляків, які воювали проти СРСР у Другу світову

Перегляди: 1904

Італійські фільмографи, які знімають в Україні історичну документальну стрічку про військових-земляків під час Другої світової війни, однією з локацій обрали Кіровоградщину.

Про це у прес-центрі CBN сьогодні, 25 квітня, розповіли режисери Michele Manzolini та Federico Ferrone.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Назва фільму Il Varco звучить у перекладі як «розлом». Це фільм про долю італійського солдата, якого у 1941 році відправили з Італії воювати в Україну. Це збірний образ, фільм присвятять пам’яті всіх військових. 180 тисяч італійців брали участь у воєнних діях на території України, дуже мало воїнів повернулися додому. Долі багатьох невідомі й досі. Брат дідуся одного з режисерів також загинув на цій території.

У своїй роботі фільмографи використовують архівні матеріали Італії та особисті матеріали, які брали в очевидців подій. Команда приїхала на Кіровоградщину, оскільки знайшла у документах види цієї місцевості.

У повнометражці покажуть пейзажі області та місця, де відбувалися битви. Людей поки залучати не планують. У своїй роботі італійці спираються на реальну карту боїв. На Кіровоградщині італійці працюватимуть близько двох днів.

Стрічку в Україні покажуть приблизно через рік.

Також фільмографи планують зняти на сході України території, що постраждали від війни. Задум режисерів - показати, що війна продовжується і в наші дні.