Кіровоградщина має достатньо вакцин проти всіх інфекційних захворювань

Перегляди: 1023

Кіровоградська область повністю забезпечена вакцинами від інфекційних захворювань.

За інформацією начальника відділу охорони материнства та дитинства департаменту охорони здоров'я ОДА Антоніни Кудрук, імунобіологічні препарати в Кіровоградську область постачає «Укрвакцина», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Їх доставляють у обласну дитячу лікарню, а звідки зі збереженням холодового режиму розвозять в усі медичні заклади.

100-відсотково область забезпечена вакцинами проти дифтерії, правця, кошлюка (АКДС), дифтерії та правця для дітей від шести років і старше семи років та дорослих.

Кількість вакцин проти кору в області становить 2420. Проте в Україну вже надійшли ще 800 тисяч доз КПК, частину яких найближчого часу отримає і Кіровоградщина.

Лікарі відзначають покращення стану профілактичної вакцинації в першому кварталі саме через наявність вакцин. За цей час провели 25,7% щеплень проти 14,3% в 2017 році. Крім того, на 23,7% виконали план ревакцінації дітей шести років.

Покращилось і щеплення дорослих, яке на сьогодні складає 62,5% проти минулорічних показників, коли вакцинація становила 13,4%.

У країну надійшла вакцина ІПВ проти поліомієліту, що дасть можливість провести необхідну імунізацію.

З вересня 2017 року в Україні проводиться вакцинація дітей від року до дев'яти від кору. Так звана рутинна вакцинація означає, що дощеплюються діти, яким не зробили імунізацію відповідно до національного календаря. Ця група дітей на сьогодні вже провакцинована на 78,5%.

Як вже писав CBN, рівень імунізації населення повинен дорівнювати 90% і вище, що гарантуватиме уникнення спалахів, а тим більше епідемій небезпечних інфекційних захворювань.

З усіх питань щодо імунізації можна звернутися до Кіровоградського обласного лабораторного центру МОЗУ за телефоном (522) 33-33-15 або зайти на сайт www.labcentr.kr.ua.