У Кропивницькому відкрили виставку художниці, яку порівнюють з Ван Гогом (ФОТО)

Перегляди: 1977

Сьогодні, 27 квітня, в обласному художньому музеї відкрилася виставка самобутньої художниці Надії Падурської, передає кореспондент CBN.

«Назва виставки – "Мальований світ Надії Падурської". Вчора пані Надія святкувала 75-річний ювілей, і ми вирішили відкрити персональну виставку художниці», - розповіла науковий співробітник музею Леся Нестройна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, в експозиції - 56 робіт. Це картини, створені протягом останніх декількох років.

Всього в художньому музеї зберігаються 106 картин Падурської. Скільки їх Надія Падурська написала загалом – невідомо, жінка постійно дарує роботи поціновувачам своєї творчості.

«Деякі говорять, що це - наш кропивницький Ван Гог, деякі порівнюють її з Марією Приймаченко. Але у Надії Падурської своєрідний авторський стиль, який можна впізнати – кольорове плетиво, у якому - рослини, тварини, люди», - додала Леся Нестройна.

Надія Падурська прожила непросте життя, залишившись при цьому позитивною, світлою і працелюбною людиною. У п’ятирічному віці після падіння з дерева вона отримала тяжку травму хребта. Попри це, ходила до школи, гарно малювала, співала. У дорослому віці працювала художником-оформлювачем у кінотеатрі «Мир» у Помічній, звідки сама родом. З 2008 року художниця мешкає в смт. Власівка Світловодського району в інтернаті з геріатричним відділенням.