Жителів Кіровоградщини попросили вижити під час травневих свят

Перегляди: 1061

Напередодні травневих свят поліція, пожежники, лісівники та екологи закликали кропивничан не бути байдужими і нагадали про важкі наслідки пожеж.

Як зазначив на брифінгу сьогодні, 27 квітня, начальник Управління ДСНС у Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, вогонь може призвести навіть до техногенних катастроф, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Гинуть корисні комахи, звірі, знищуються місця гніздування птахів; разом із сухою рослинністю згорають залишки пестицидів, які забруднюють повітря, що завдає значної шкоди здоров’ю людей; знищується верхній родючий шар ґрунту; вогонь може перекинутись на господарські споруди та житлові будинки, спричинити загибель людей», - сказав Миронюк.

Керівник Держекоінспекції в області Микола Власенко нагадав, що до Кримінального кодексу внесли зміни, підвищили розмір штрафів, а відповідальність за пожежу відтепер несе власник земельної ділянки, на якій сталося загоряння.

За його словами, вже з початку 2018 року в області виникли 138 пожеж, від яких постраждало 28,1752 гектару землі. Торік пожеж було більше - 282, і постраждало 172,0346 гектару. З початку 2018 року лісових пожеж не було.

Миронюк зауважив, що поліція з пожежниками постійно проводять рейди, а з 28 квітня по 1 травня та 9 травня Кіровоградський гарнізон переходить на посилений режим несення служби.

Про посилення режиму несення служби зазначив також начальник ГУ Нацполіції в області полковник Сергій Кондрашенко.

«На вулицях і в громадських містах перебуватиме максимальна кількість поліцейських, які слідкуватимуть за порядком», - розповів він і додав, що посилиться робота й автопатрулів.

Кондрашенко закликав кропивничан бути пильними і повідомляти поліцію про невідомі предмети. Також у зв'язку з відзначенням Дня перемоги він нагадав про заборону радянської символіки, та зазначив, що люди похилого віку можуть допускати помилки, брати з собою щось, що нагадуватиме їм про іншу країну та їхню молодість. Тому попрохав уникати конфліктів, не намагатися сперечатися, не робити різких зауважень. Краще повідомити працівникам поліції, які проведуть з людьми відповідну роз'яснювальну бесіду.