12-річний кропивничанин став чемпіоном України з настільного хокею - і це світовий рекорд

Перегляди: 1610

28 квітня в Києві відбувся шостий, завершальний етап чемпіонату України з настільного хокею, на якому вирішувалася доля чемпіонського титулу за підсумками сезону 2017-2018 років.

Перед заключним етапом на титул претендували три спортсмени (з 64 учасників): маріуполець Роман Ігнатенко з однією перемогою на етапах, Олексій Корабель з Ірпеня, який мав у активі дві перемоги, і кропивничанин Євген Матанцев - також з двома перемогами, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У вирішальній сутичці перемоги домігся саме юний кропивничанин. У фіналі в семиматчевій серії з рахунком 4:3 він здолав маріупольця Романа Ігнатенка.

Євгену цієї зими виповнилося лише 12 років. Ніхто раніше, не лише в Україні, але і в світі, в такому юному віці не ставав чемпіоном країни в дорослому розряді.

У середині червня Женя представить Україну в складі збірної країни, яка відправиться до Швеції на чемпіонат Європи з настільного хокею. Триденний турнірний марафон пройде в шведському місті Ескільстуна - батьківщині настільного хокею та серці всесвітньо відомої компанії Stiga (саме компанія Stiga виробляє настільний хокей зразка, визнаного світовою спільнотою спортивним).