Меморандум з Інгульською шахтою працює, та в мерії Кропивницького вважають, що може бути краще

Перегляди: 780

Меморандум між міською владою Кропивницького, керівництвом Інгульської шахти ДП «СхідГЗК» та держконцерном «Ядерне паливо» щодо низки соціальних та екологічних питань життєдіяльності міста працює, передає кореспондент CBN.

Шахта функціонує, її майбутньому нічого не загрожує, адже запаси уранової руди становлять 50 мільйонів тон. Добувають її 1332 шахтарів, які отримують трохи більше 17 тисяч гривень зарплатні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівництво міста очікує від партнерів, крім виконання обов'язків як платників податків, більш активних дій як соціально відповідального бізнесу. Наприклад, у жахливому стані знаходяться дороги навколо шахти. До цього влітку додаються пилові бурі. Зараз саме час привести вулиці у нормальний стан.

Як зазначив мер Кропивницького Андрій Райкович, 2017 року з першого мільйона гривень надійшло на покращення інфраструктури міста 400 тисяч.

Серед людей на Полтавській та Завадівці знову з'явилися побоювання через потужні підземні вибухи. «Керівництво шахти має більше і систематичніше спілкуватися з жителями цих мікрорайонів, роз'яснювати людям ситуацію. Організовувати зустрічі разом з депутатами та надавати об'єктивну інформацію про свою діяльність», - сказав Райкович.

Мер очікує більшої активності в екологічних та оздоровчих програмах, особливо на фоні стану захворюваності людей онкологією. «Наука висуває свої теорії, люди переконані в іншому», - нагадав міський голова Кропивницького.