У мерії Кропивницького обговорили Меморандум між міською владою, Інгульською шахтою та «СхідГЗК»

Перегляди: 1071

Яких результатів вдалося досягти з часу підписання в червні 2017 року Меморандуму між міською владою Кропивницького, керівництвом Інгульської шахти ДП «СхідГЗК» та держконцерном «Ядерне паливо» - про це сьогодні, 2 травня, йшла мова у міськраді, передає кореспондент CBN.

Меморандум передбачає реалізацію низки заходів, які б знизили радіологічний вплив уранових об'єктів на жителів Кропивницького та області, моніторинг впливу виробничої діяльності шахти на навколишнє середовище, постачання питної води мешканцям Завадівки, покращення очищення шахтних вод, розширення русла Б'янки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За 2017 рік вдалося провести протирадонові заходи у двох дитсадках на 400 тисяч гривень. Ще 800 направлять на подальші протирадонові заходи в дитсадках та школі цього року.

Шахта закупила коагулянту для очищення води на 700 тисяч.

Проведена наукова робота з аналізу усіх факторів, які необхідно врахувати перед початком робіт по очищенню Б'янки. Восени на території відвалів висадять клени.

За словами директора шахти Олександра Піцика, мешканцям Завадівки та Полтавської не треба хвилюватися. Так, шахта веде вибухові роботи, проте введена американська система сповільненого вибуху. Що ж до тріщин у помешканнях Піцик акцентував увагу на тому, що й самі вони будувалися без додержання необхідних будівельних норм.