68 відсотків водопроводів Кропивницького перебувають у жахливому стані

Перегляди: 1095

Обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» ремонтує, замінює та осучаснює водопровідні мережі для підвищення якості надання послуг мешканцям Кропивницького.

Про це на засіданні колегії ОДА заявив гендиректор підприємства Роман Ілик, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Із 851,224 кілометра водопроводів Кропивницького понад 68 відсотків знаходяться в аварійному стані.

У рамках підготовки до нового опалювального періоду «Дніпро-Кіровоград» за 3 123 тисячі гривень власних коштів має відремонтувати або замінити 3,5 кілометра водопровідних мереж, півкілометра каналізаційних мереж, перевірити 18 водопровідних насосних станцій та 47 каналізаційних насосних станцій, підготувати дві водопровідні очисні споруди, сім каналізаційних очисних споруд та десять свердловин.

Що до реалізації інвестиційної програми ЄБР ОКВП має намір цього року завершити п'ять проектів:

- реконструкцію водоводу від водозабору «Холодні ключі» до ВНС «Масляниківка» в Кропивницькому;

- реконструкцію дюкерів через Петрівський став на ділянці НС «Знам’янка» - Зона І;

- будівництво водоводу в обхід «Костянтинівського розрізу;

- реконструкцію дюкерів через р. Інгулець на ділянці насосна станція «Олександрія» - НС «Пантаївка»;

- реконструкцію каналізаційного колектора діаметром 400 на вул. Братиславській у Кропивницькому.

Після цього фахівці підприємства візьмуться за реконструкцію водоводу «Центральний», водоводу від камери №44 до ВНС «Зона 2А» в місті та дюкерів через Обломіївську затоку на ділянці ДВС-НС «Олександрія».

Також цього року у планах «Дніпро-Кіровоград» - виготовлення проектно-кошторисної документації на всі 19 каналізаційних насосних станцій, реконструкція трьох з них та ще трьох водопровідних насосних станцій.

Крім того, в рамках програми автоматизації та диспетчеризації планується цьогоріч провести закупівлю обладнання та програмного забезпечення задля обстеження мереж та створення єдиної інформаційної системи мереж ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

За словами Ілика, є лише дві загрози для безперебійного забезпечення людей водою - енергопостачання світловодських водопровідних споруд та стан самих споруд, які мають намір реконструювати теж цього року.