Парубій поспішив з заявою про перейменування Кіровоградської області

Перегляди: 5014

Законопроекту про перейменування Кіровоградської області до Верховної Ради й досі не подали.

Про це свідчать дані електронного порталу ВР, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідно до законів про декомунізацію, 14 липня 2016 року парламент перейменував Кіровоград на Кропивницький.

В Україні лишилися дві області, назви яких мають те чи інше відношення до радянського періоду, - Кіровоградська і Дніпропетровська. 27 червня 2017 року голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що вже є законопроекти щодо перейменування цих регіонів. «З приводу перейменування областей, так, це у нас є на порядку денному. Як ви знаєте, області Кіровоградська і Дніпропетровська – це зміни до Конституції. Вони вже зініційовані, ці зміни, наскільки мені відомо, вже є законопроект», - сказав він на прес-конференції.

Станом на сьогодні, 4 травня 2018 року, у Верховній Раді зареєстрований лише проект Закону про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) - за №8329 від 27 квітня 2018-го. За внесення змін до Конституції мають проголосувати не менше 300 народних депутатів.

CBN зв’язалося з представниками двома обранців з Кропивницького. У приймальні Костянтина Яриніча (БПП) заявили, що не чули про таку ідею. Так само не в курсі в оточенні Олександра Горбунова («Народний фронт»).

Водночас керівник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв’ю «Обозревателю» наголосив, що найближчим часом проект закону про перейменування Кіровоградської області таки внесуть на розгляд Верховної Ради.