Копи знайшли арсенал боєприпасів у «чорного археолога» з Кропивницького (ФОТО)

Перегляди: 1284

Працівники Кропивницького відділу поліції та СБУ в області у жителя обласного центру вилучили корпуси протитанкових мін та гранат, артилерійські снаряди, підривачі до снарядів, кілограми тротилу та пороху, набої до різних видів зброї.

Про це CBN поінформували у СК поліції Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інформацію про те, що 52-річний кропивничанин займається незаконними розкопками в місцях, де за часів Другої світової війни проводилися бойові дії, правоохоронці отримали з оперативних джерел.

Аби дізнатися, де саме слід шукати артефакти, чоловік на власному автомобілі подорожував територією області, знаходив історичні описи, спілкувався з літніми людьми, називаючись краєзнавцем. У подальшому викопував із землі небезпечні предмети та звозив до свого помешкання.

«За інформацією оперативників, чоловік кустарним способом розпилював міни та снаряди, діставав із них порох, розкладав його у бляшанки, а корпуси реставрував.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного поліцейські вилучили понад 200 одиниць патронів калібру 7,62 мм, артилерійські снаряди калібру 88 мм та 152 мм, предмети схожі на: протитанкові гранати та гранати Ф-1 у кількості 24 одиниць, понад 30 димових шашок, 42 підривачі до снарядів, 17 детонаторів, більше 10 кілограмів тротилу та більше 2 кг пороху», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Вилучені предмети направили для проведення експертиз.

Вирішується питання про внесення інформації за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Власнику арсеналу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.