П'ять вишів Кіровоградщини перейдуть з державної у комунальну власність

Перегляди: 1145

Кропивницький коледж харчування та торгівлі, Кропивницький коледж механізації сільського господарства, Кіровоградський будівельний коледж, Олександрійський політехнічний коледж та Гайворонський політехнічний коледж – передадуть з державного в обласне підпорядкування.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час наради з питань координації роботи закладів вищої освіти І-ІІ рівня акредитації, інформує сайт Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До тих п'яти вишів І-ІІ рівнів акредитації, що у нас функціонують (один педагогічний, два медичних та два заклади культури), будуть додатково передані п’ять навчальних закладів, які готуватимуть фахівців, затребуваних на ринку праці у галузі містобудування, будівництва, промисловості, дорожньої інфраструктури, переробної промисловості, сільського господарства", - зазначив Сергій Коваленко.

Заклади прийняли рішення інтегруватись в освітній простір області в статусі комунальних закладів. На їх функціонування у 2018 році з обласного бюджету виділять 75 млн грн.

«Ми зацікавлені, щоб випускники вишів І-ІІ рівнів акредитації після навчання працювали за фахом і заповнювали у найближчі роки вакансії на ринку праці», - наголосив посадовець.