Жительку Кропивницького, яку обвинувачують у вбивстві доньки, судять у напівзакритому режимі

Перегляди: 1594

Суд вирішив задовольнити клопотання прокурора про проведення засідання у справі вбивства 12-річної Катерини Добродій частково.

Про це з зали суду повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Враховуючи право підозрюваної на конфіденційність інформації, що стосується збереження лікарської таємниці, недопущення втручання в особисте та сімейне життя, а також розповсюдження інформації, що може призвести до негативних наслідків стосовно життя і здоров'я малолітньої потерпілої (молодшої сестри загиблої), та здоров'я самої підозрюваної, суд постановив задовольнити клопотання прокурора про проведення закритого судового засідання частково.

Коли суд досліджуватиме докази, які стосуються приватного життя підозрюваної й потерпілої, стану здоров'я потерпілої тощо, слухачі виходитимуть із зали, залишатимуться лише учасники процесу.

Захисниця, у свою чергу, зазначила, що вважає зайвим будь-яке розповсюдження інформації стосовно цієї справи, адже «родина і так натерпілася».

Суд уже почав допитувати першого свідка, перед цим видаливши з зали представників ЗМІ. Як пояснив прокурор, свідчення цієї особи можуть містити відомості про стан здоров'я Олени Добродій.

Нагадаємо, дванадцятирічна кропивничанка Катерина Добродій 8 грудня 2017 року нібито пішла до школи, однак там не з’явилася. Протягом цих днів дівчинку шукали поліція, військові та кілька десятків добровольців.

12 грудня тіло дівчинки знайшли неподалік бази відпочинку в Обознівці Кіровоградського району. Того ж дня за підозрою в умисному вбивстві затримали її матір Олену Добродій.

14 грудня Кіровський районний суд Кропивницького вирішив узяти підозрювану під варту строком на 60 діб без права внесення застави. Жінці загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

За клопотанням слідчого, рішенням Ленінського районного суду підозрювану направили до Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я з метою проведення судово-психіатричної експертизи. Наразі справу передали на розгляд до суду.

Троюрідна сестра Олени Добродій Ольга Синьова не вірить у те, що дитину вбила її матір. Сама Олена Добродій заявила на суді, що не заперечує проти примусового лікування.