На Кіровоградщині злісних аліментників перевиховують суспільно-корисними роботами

Перегляди: 1015

На Кіровоградщині вісім чоловіків і п'ять жінок є неплатниками аліментів і відпрацьовуватимуть свій борг перед власними дітьми, наводячи чистоту на вулицях населених пунтктів.

Як повідомили CBN у прес-службі обласного управління юстиції, лише з початку року державні виконавці стягнули майже 41 мільйон гривень аліментів з безвідповідальних батьків, які отримали 12 тисяч 728 дітей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ті ж батьки, які не мають офіційного доходу або майна, зареєстрованого на них, за рішенням суду повинні попрацювати, заробити кошти, аби забезпечити своїх дітей.

В області по три боржники мешкають у Гайворонському, Добровеличківському та Компаніївському районах, і по одному - в Маловисківському, Новоукраїнському, Вільшанському та Петрівському.

Зокрема в Добровеличківському районі проживає 40-річна жінка, позбавлена батьківських прав, яка не сплачувала аліменти на сина та двох доньок, починаючи з 2010 року. За цей час сума боргу перевищила 134 тисяч гривень. Добровеличківський райсуд на підставі протоколу, складеного держвиконавцем, виніс постанову про застосовування до боржниці адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт на строк до 200 годин, аби спрямувати кошти на часткове погашення заборгованості з аліментів.

Жінка може й не відпрацьовувати, якщо збере відповідні документи. Орендар 12 гектарів її землі перераховував кошти на рахунок будинку сімейного типу, де мешкають діти.

З 15 аліментників шестеро вже працюють - висаджують рослини, прибирають сміття. Проте Служба пробації в деяких районах стикається з тим, що сільські ради не поспішають надавати цим людям можливість заробити кошти для своїх дітей, пояснюючи це відсутністю грошей, хоча кошти на благоустрій повинні виділятися.

Роботи передбачають восьмигодинний робочий день з оплатою у розмірі мінімальної зарплатні.