Екс-керівника СІЗО в Кропивницькому можуть посадити на вісім років

Перегляди: 1409

Прокуратура завершила досудове розслідування у справі керівника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань № 14», який пропонував прокурору неправомірну вигоду.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що високопосадовець, замість того щоб усунути суттєві порушення в діяльності установи, на які неодноразово вказувала прокуратура, за 2400 гривень та інші матеріальні цінності намагався домовитися, аби прокурор їх «не помічав», а також не ініціював питання про притягнення його як керівника до відповідальності за документами прокурорського реагування.

Обвинувальний акт відносно посадовця за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 2 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України скеровано до суду до розгляду по суті. За скоєне обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року прокуратура й СБУ взяли начальника УВП №14 (СІЗО) Сергія Пазилова на спробі дати хабара прокурору. За 2400 гривень (за версією СБУ, за 10000, а 2400 – лише перша частина) та матеріальні цінності (виготовлені в СІЗО всілякі поділки) він просив пом’якшувати чи взагалі не фіксувати результати перевірок.

20 жовтня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у 128 тисяч гривень. Згодом апеляційний суд зменшив її до 32 тисяч. Пазилов вніс заставу й на час слідства вийшов на волю.

У березні 2018-го на хабарі взяли виконуючого обов’язки начальника установи виконання покарань №14, який заміщав на цій посаді Пазилова.