У Кропивницькому стартував чемпіонат третього полку спецпризначення з жиму лежачи

Перегляди: 1244

Сьогодні, 11 травня, у Кропивницькому розпочався закритий чемпіонат третього полку спецпризначення з жиму лежачи імені Ярослава Шимчика.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захід організували, аби вшанувати пам’ять захисників України та військовослужбовця Ярослава Шимчика, радиста першого батальйону третього окремого полку спеціального призначення, який загинув, захищаючи територіальну цілісність України у зоні АТО.

«Я дякую батькам, які виховують таких хлопців, які сьогодні змагатимуться, таких, яким був Ярослав, який теж бував у цій залі. Ми завжди раді батькам нашого побратима, ви маєте наші контакти, знаєте, де ви знаходимось, завжди готові до спілкування з вами», - сказав командир третього полку спецпризначення, звертаючись до батьків полеглого воїна.

Головний суддя змагань Василь Яременко згадував про хлопця як про людину надзвичайної волі і сили характеру, що пристрасно любила спорт. Він зазначив, що такі чоловіки народжуються не часто.


29 липня 2014 року група під керівництвом полковника Лисенка вирушила на пошуки пілотів збитого СУ-25. Перебуваючи на тимчасово непідконтрольній території, вони були викриті місцевим населенням, яке сповістило бойовиків. Маючи транспортні засоби з розпізнавальними знаками ЗСУ, бойовики пройшли колоною повз «секрети» на близьку відстань та розпочали бій. Сили були нерівні.

Десятеро спецпризначенців загинули. Ярослав Шимчик загинув у селі Латишеве Шахтарського району Луганської області. Йому було 22 роки. Учасник АТО нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня посмертно.

Поховали Ярослава у Гайвороні. На фасаді міської ЗОШ №5 встановили меморіальну дошку на честь Героя, а вулиця Піонерська тепер носить його ім’я.