До 1 червня на Кіровоградщині працюватимуть уже 20 інклюзивно-ресурсних центрів

Перегляди: 967

До 1 червня 2018 року на Кіровоградщині мають створити два десятки інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомив очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський на апаратній нараді сьогодні, 14 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Таким чином, діти, охоплені інклюзією, матимуть можливість навчатися зі своїми ровесниками у звичайних навчальних закладах.

За словами посадовця, центри запрацюють з початку нового навчального року.

«З 20 таких центрів в області вже створені два, – зазначив Таборанський. - Зокрема, перший відкрили в Кропивницькому. Він має десять штатних посад – логопедів, олігофренопедагогів, практичних психологів, фахівців з лікувальної фізкультури. Відповідно облаштовані як індивідуальні кімнати, так і групові, є логопедичний кабінет. Цей центр готовий ділитися досвідом з іншими територіями. Другий центр відкрили в Маловисківському районі».

Також прийняли рішення про створення центрів на шести територіях – Благовіщенський, Добровеличківський, Компаніївський, Новомиргородський і Олександрійський райони та місто Олександрія. Ще 12 територій винесли рішення як проект на розгляд місцевих рад, сесії яких приймуть відповідні рішення.

«На одній з апаратних нарад я говорив про те, що є ініціатива батьків створити дитячий ігровий майданчик для того, щоб там відпочивали діти, які мають інвалідність. Прошу до кінця тижня пропозиції, де організувати такий майданчик і які ресурси потрібні», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, на Кіровоградщині майже 600 дітей навчаються інклюзивно.