Кіровоградщина отримала 34,8 млн на нову українську школу

Перегляди: 743

Кіровоградській області виділили субвенцію з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Розпорядження про розподіл коштів місцевим бюджетам підписав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський, область отримала 34 мільйони 800 тисяч гривень.

«Ці кошти підуть на придбання меблів, навчального, комп’ютерного і мультимедійного обладнання. Території отримають також близько мільйона гривень на підвищення кваліфікації вчителів. Тому до 1 липня цього року треба розподілити ці кошти і забезпечити їх використання», – наголосив Таборанський.

«Прошу поставитися відповідально, адже держава інвестує в Кіровоградщину десятки мільйонів гривень у розвиток освіти. І ці кошти облдержадміністрація відповідно до кількості учнів і освітніх округів розподілила. Тому прошу проконтролювати, щоб закупівля тих речей, які мають бути придбані до початку зовнішнього незалежного оцінювання і початку нового навчального року, була здійснена», – додав Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко звернувся до освітян із проханням підлаштувати проведення останніх дзвоників під погоду, щоб школярі не стояли під пекучим сонцем або проливним дощем.